Twinkle | Digital Commerce

Zalando introduceert Plus-lidmaatschap in Nederland

2021-11-03
1000562
  • 1:55

Zalando lanceert vandaag zijn Zalando Plus-lidmaatschap in Nederland. Met het premium-abonnement krijgen klanten vroege toegang tot hot releases, samen met gratis bezorging, kosteloze retour ophaalservice en priority klantenservice.

Zalando Plus is al langere tijd beschikbaar in Duitsland en iets minder lang in Frankrijk. Vanaf vandaag is het lidmaatschap ook beschikbaar in Nederland en Italië. Leden van het premiumprogramma profiteren van extra gemak bij het online shoppen doordat ze onbeperkt gebruik kunnen maken van gratis express levering – zelfs al de volgende avond – en een gratis ophaalservice voor retourzendingen. Bovendien krijgen ze exclusief toegang tot gelimiteerde collecties en hot fashion releases, zoals unieke designerstukken. Bovendien krijgen Zalando Plus-leden als eerste bericht wanneer items van hun verlanglijstje weer verkrijgbaar zijn of afgeprijsd. Tot slot krijgen leden een snellere en meer gepersonaliseerde ervaring wanneer ze contact opnemen met customer service.

Hoge eisen

Megan Maley, Zalando's General Manager voor België, Nederland, Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk en Ierland, laat weten dat Nederlandse shoppers zeer hoge eisen hebben als het gaat om bezorging en retourzendingen. ‘Met Zalando Plus voldoen we aan deze verwachtingen dankzij expreslevering binnen één of twee dagen - in veel gevallen kunnen klanten hun nieuwe mode-items de volgende avond al in ontvangst nemen. Bovendien maakt Zalando Plus het gemakkelijk om producten te retourneren dankzij een gratis ophaalservice.’

Zalando Plus moet daarnaast partnermerken in staat stellen om hun relatie met klanten in Nederland te versterken. Wanneer nieuwe producten in beperkte oplage worden gelanceerd, bijvoorbeeld limited-edition samenwerkingen en speciale collecties van grote merken, zullen Plus-leden eerder kunnen shoppen dan anderen. Partnermerken kunnen zich met dergelijke acties volgens Zalando “specifiek richten op een zeer modebewuste klantengroep”. 

Het lidmaatschapsprogramma zal in de komende weken beschikbaar worden gemaakt voor alle klanten in het hele land. De expressbezorging en ophaalservice zijn beschikbaar in de meeste gebieden in Nederland. Nederlandse klanten kunnen Zalando Plus 30 dagen gratis uitproberen en betalen dan 9,95 euro per jaar voor het lidmaatschap. Maley laat weten dat het abonnement in de toekomst wordt uitgebreid met meer voordelen.

Kwartaalcijfers

De online retailer maakte vandaag ook zijn kwartaalcijfers bekend. In het derde kwartaal groeide het handelsvolume (gmv) met 25,3 procent tot 3,1 miljard euro; met een EBIT van 9,8 miljoen euro. De groeiverwachting voor heel 2021 werd bijgesteld naar een groei in het brutohandelsvolume van 31 tot 36 procent en EBIT tussen 400 en 475 miljoen euro.