Twinkle | Digital Commerce

Loon Picnic-medewerkers met 10 procent omhoog

2021-11-08
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

Picnic heeft met vakbond De Unie overeenstemming bereikt over een nieuwe cao voor de ruim 7.000 medewerkers. De komende drie jaar krijgen zij er 10 procent bij.

De huidige cao loopt in april 2022 af. ‘Picnic heeft altijd de intentie uitgesproken ruimschoots daarvoor met een nieuw akkoord te komen, zodat onze medewerkers niet zonder cao zitten’, aldus medeoprichter Michiel Muller. Zo’n twee jaar geleden sloot het bedrijf voor het eerst een e-commerce cao af.

De komende drie jaar worden de lonen dus in totaal 10 procent verhoogd, drie keer met drie procent en een eenmalige uitkering van één procent. ‘De geplande loonsverhoging van komend voorjaar halen we grotendeels naar voren, zodat medewerkers al vijf maanden eerder profiteren van een hoger loon’, vervolgt Huug Brinkers, onderhandelaar namens vakbond De Unie. De komende week kunnen de medewerkers van Picnic stemmen over de nieuwe cao. Pas bij een meerderheid zet De Unie een handtekening onder de cao.

Bij de vorige cao werd afgesproken dat personeel een loonsverhoging, een extra vakantiedag en sneller een vast contract zou krijgen.