Twinkle | Digital Commerce

Albert Heijn breidt e-commerce uit en wil synergie met bol.com versterken

2021-11-15
1000562
  • [nieuws]
  • 1:37

Supermarkt Albert Heijn heeft een drietal nieuwe stappen in e-commerce gezet. Het bedrijf opent een nieuwe Home Shop Center, breidt AH Compact uit in het zuiden van het land én vergroot het bezorggebied in België.

Daardoor kunnen in één klap honderdduizenden nieuwe huishoudens gebruikmaken van de online bezorgdienst van de supermarkt. AH Compact werd een jaar geleden geïntroduceerd, en richt zich speciaal op kleinere huishoudens. ‘Met AH Compact hebben we online boodschappen doen voor een grote groep klanten toegankelijk gemaakt’, aldus ceo Marit van Egmond. ‘Met succes. In één jaar tijd is het bezorggebied van AH Compact uitgebreid naar meer dan vijftig steden in Nederland.

In Roosendaal opent Albert Heijn een nieuwe Home Shop Center. Daar vanuit worden online bestellingen verzonden voor klanten in België en het zuiden en zuidwesten van Nederland. Het pand heeft een oppervlakte van 23.000 vierkante meter. Daar worden wekelijks zo’n 40.000 orders verwerkt. En ook in België breidt de super zijn bezorggebied uit, met onder andere de steden Brugge, Kortrijk en Oostende. ‘Eén op de twee huishoudens in Vlaanderen kan vanaf nu hun boodschappen bij ons bestellen’, besluit Van Egmond.

Synergie

Daarmee is de koek nog niet op. In navolging van het nieuws van vanochtend over de gewenste beursgang van zusterbedrijf bol.com heeft Wouter Kolk, ceo van Ahold Delhaize in Europa en Indonesië, namelijk bekendgemaakt dat de samenwerking tussen bol.com en Albert Heijn wordt uitgebreid. 'Vanaf volgend jaar kunnen klanten complementaire zaken bij beide winkels tegelijk bestellen’, liet hij weten in een persbriefing. ‘Wie barbecuevlees bestelt bij Albert Heijn, zal tegelijk een barbecue kunnen laten leveren.’ Het idee daarachter is dat de assortimenten van beide bedrijven goed op elkaar aansluiten. Ook kijken ze of op logistiek gebied kan worden samenwerkt. Zo wordt onderzocht of de bezorgbusjes van Albert Heijn kunnen worden ingezet om bestellingen van bol.com te bezorgen. Eén en ander is trouwens nog wel onder voorbehoud, en zal eerst worden getest.