Twinkle | Digital Commerce

Picnic zet uitbreiding in Noord-Frankrijk voort met Lille

2021-10-08
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

Online super Picnic gaat binnenkort van start in de Noord-Franse stad Lille. Vijf maanden nadat het bedrijf de uitbreiding naar Frankrijk officieel bekendmaakte, breidt het al uit naar een grote Franse stad.

In mei werd bekend dat Picnic van start ging in de Franse stad Valenciennes, met zo’n 44.000 inwoners een prima plek om uit te proberen of de Fransen de formule ook waarderen. Daarnaast ligt de stad dicht bij de Belgische grens.

Volgens de Franse vaktitel Linéaires trekt Picnic nu dus naar Lille, waar het vanaf volgende week begint met het bezorgen van boodschappen. In eerste instantie start Picnic in het centrum, het zuiden en het oosten van de stad. Qua inwonersaantal is Lille ongeveer vijf keer zo groot als Valenciennes. In die laatste stad zou het bedrijf inmiddels zo’n 2.000 huishoudens bedienen.

Volgens Linéaires zou Picnic volgende maand al zijn bezorggebied in Lille verder willen uit gaan breiden en vervolgens naar andere Franse steden willen gaan. Dat laatste werd eerder ook al zelf door Picnic aangegeven.