Twinkle | Digital Commerce

BCC koopt Aircoshop

2021-10-07
1000562
  • [nieuws]
  • 0:54

BCC neemt Indoor Climate Facilities Group, bekend van webshop Aircoshop, over. Door de overname wordt het aanbod aan binnenklimaat oplossingen en diensten bij BCC uitgebreid.

Volgens BCC is er op de Nederlandse markt een groeiende behoefte aan klimaatbeheersing-oplossingen, mede doordat men meer thuiswerkt. Het bedrijf start meteen met de verkoop en installatie van split airco units. ‘In combinatie met de deskundigheid en service die klanten van BCC gewend zijn, laten we hiermee zien dat we met deze nieuwe stap alles onder één dak hebben. Kortom, dat we totaaloplossingen voor het woondomein bieden’, aldus algemeen directeur Herman Bramer van BCC.

Volgens beide partijen kunnen klanten meteen voordeel halen uit de overname. Zo vormen beide shops naar eigen zeggen samen de grootste leverancier van split airconditioning met een landelijk dekking van meer dan zestig fysieke verkooppunten en een sterk online verkoopkanaal.

Onder de Climate Facilities Group valt naast Aircoshop ook de installatiebedrijf Technowacht. Die laatste is ook actief op de markt van binnenklimaatsystemen, maar dan voor de zakelijke markt. Een overnamebedrag is niet bekendgemaakt.