Twinkle | Digital Commerce

Nieuw Nederlands kledingverhuurplatform: Circle Closet

2021-10-14
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

Vandaag is de Haarlemse startup Circle Closet, een online platform voor het huren en verhuren van designerkleding, officieel gelanceerd.

Circle Closet biedt merken als Isabel Marant, Ganni en IRO aan en richt zich voornamelijk op gelegenheids- en seizoensgebonden designerkleding in de ‘Effortless Chic’-stijl. Het bedrijf boort daarmee naar eigen zeggen een nieuw segment aan binnen de Nederlandse markt voor kledingverhuur.

In een persbericht legt Florentine Gillis, oprichter van Circle Closet, uit: ‘De meeste vrouwen willen tijdens gelegenheden graag iets nieuws en unieks dragen. Het is echter onzinnig om iedere keer veel geld uit te geven aan iets dat je maar één keer draagt en vervolgens in de kast hangt. Met Circle Closet kun je onbezorgd en ongelimiteerd unieke items dragen, zonder dat het een aanslag is op de aarde en je portemonnee.’

De afgelopen zes maanden heeft Circle Closet een pilot gedraaid, waaraan het bedrijf honderden actieve gebruikers heeft overgehouden. Bestellingen worden binnen 24 uur aan huis bezorgd door fietskoeriers en het platform zorgt voor professionele reiniging van items en een verzekering voor kleine schade. Kledingitems kunnen voor minimaal vier en maximaal 30 dagen worden gehuurd.