Twinkle | Digital Commerce

Hema stopt samenwerking met wehkamp

2021-10-14
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

Winkelketen Hema heeft besloten om niet meer samen te werken met online platform wehkamp.

Zo’n twee jaar geleden besloten de twee partijen om de non-foodproducten van Hema een groter bereik te geven via het online platform van Wehkamp. Daar wordt nu een punt achter gezet, zo is te lezen in een persbericht. Hema heeft daarnaast ook de relaties met de Franse supermarken Franprix en Casino-Géant beëindigd. De samenwerking met Jumbo supermarkten wordt wel voortgezet.

Hema wil de focus gaan leggen op de eigen winkels en online kanalen in de belangrijkste markten Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk. Het klantenpotentieel in Duitsland en Oostenrijk wordt nog verder onderzocht. Eerder trok de winkelketen zich al terug uit het Verenigd Koninkrijk, vorige maand liet Hema weten ook uit Spanje te vertrekken.

Saskia Egas Reparaz, ceo van Hema, licht toe: 'Het is belangrijk dat Hema zich focust op de eigen winkels en online verkoopkanalen binnen de gekozen kernlanden. Van kanalen die buiten deze scope vallen moeten we helaas voor dit moment afscheid nemen. Wij hebben onze gehele portfolio geëvalueerd. Door deze keuze te maken kunnen we groeikansen in de toekomst beter benutten.'