Twinkle | Digital Commerce

Forse uitbreiding assortiment bol.com in jaar tijd

2021-10-12
1000562
  • [nieuws]
  • 1:16

In één jaar tijd is het aantal artikelen dat op bol.com wordt aangeboden met maar liefst 42 procent gestegen. Dat komt neer op een groei van bijna 12 miljoen artikelen. In totaal staan er nu ruim 38 miljoen artikelen op het platform.

Dat blijkt uit de jongste Platform Monitor (PDF) van bol.com. Eens per kwartaal deelt het platform enkele cijfers over het aandeel van de partners. Doordat het aantal partners het afgelopen jaar – mede door de coronacrisis – fors is toegenomen, groeit logischerwijs ook het aanbod op het platform. Die groei van het aantal nieuwe partners vlakt overigens wel af. Zo kwamen er vorig jaar van de maanden april tot september ruim 8.000 nieuwe partners bij. Een jaar later kwamen er in dezelfde periode 2.000 nieuwe partners bij. Het totaal aantal partners staat nu op 47.550.

Bol.com is een platform omdat partners voor het grootste gedeelte van de verkopen zorgen. Dat is al een tijd zo, en dat aandeel blijft gestaag groeien. Zo nam het aandeel partnerverkopen in het derde kwartaal van 2021 in Nederland met ruim 4 procentpunt toe, ten opzichte van dezelfde periode in 2020. In totaal komt het aandeel partnerverkopen in Nederland neer op 58,7 procent. In België is het aandeel verkopen door partners zelfs hoger, zo’n 60 procent.

In totaal heeft bol.com momenteel 12,8 miljoen actieve klanten. Dat zijn klanten die het afgelopen jaar minstens één aankoop hebben gedaan.