Twinkle | Digital Commerce

Nieuw in de Markt: PetCare Online

2021-10-12
1000562
  • [nieuws]
  • 1:28

PetCare Online beoogt met een gepersonaliseerd abonnement op verzorgingsproducten voor honden en katten de gezondheid en het welzijn van deze huisdieren te bevorderen.

Tijdens de coronacrisis hebben opvallend veel mensen een kat of hond in huis genomen. ‘Maar los daarvan zijn er in Nederland al ruim drie miljoen honden en katten thuis’, weet Jorre Rienstra, chief pet officer (cpo)van Petcare Online. ‘Daarnaast laat het aantal online aankopen en abonnementsvormen een zeer sterke groei zien. Wij springen in op beide trends’, zegt de cpo. Hij focust met zijn bedrijf op gemak en relevante producten en diensten. Het betreft vooralsnog vlooien- en tekenpreventieproducten van het merk Frontline. ‘Zo dragen we bij aan optimale zorg voor honden en katten’, vindt Rienstra.

Huisdiereigenaren beantwoorden op de site een aantal vragen over hun huisdier, waaronder naam, leeftijd, ras en gewicht. Op basis van deze input bepalen de specialisten van de webshop welk product in welke dosering de beste oplossing is. ‘We zorgen ervoor dat de juiste producten in de juiste hoeveelheden op het juiste moment in de brievenbus thuisbezorgd worden’, aldus de cpo. Dat gebeurt maandelijks, waarbij het huisdier zelf de geadresseerde is. ‘De zending bevat altijd een gepersonaliseerde brief met tips en tricks’, vertelt Rienstra. Ook sms- en e-mailnotificaties, met reminders wanneer de producten moeten worden aangebracht, zijn gepersonaliseerd.

‘Bestellingen worden verstuurd door een e-fulfilmentbedrijf dat ook een dm/printshop heeft’, vervolgt Rienstra. Daardoor kan hij elke order personaliseren. Marketingwise ligt de nadruk op Facebook, Instagram, YouTube en Google. ‘We hebben verder een onderscheidende contentstijl ontwikkeld waarbij we werken met een combinatie van animaties en fotografie.’

De bedoeling is om het assortiment met andere relevante producten en diensten uit te breiden; leden hebben daar een belangrijke stem in. Rienstra tot slot: ‘Gezonde huisdieren zijn blije dieren. En blije huisdieren maken ook hun baasjes blij.’