Twinkle | Digital Commerce

Picnic haalt 600 miljoen euro op

2021-09-16
1000562
  • [nieuws]
  • 1:08

Een enorme investering voor websuper Picnic. Het bedrijf heeft in een nieuwe financieringsronde maar liefst 600 miljoen euro opgehaald.

De afgelopen jaren breidde Picnic – naast zijn bezorggebied in Nederland – uit in Duitsland en recent Frankrijk. De online super mikt op een verdere uitbreiding in die landen en wil het groeigeld gebruiken om de internationale groei te versnellen en de ‘duurzaamste boodschappen bezorgservice van Europa te worden’.

De laatste financieringsronde van Picnic – inmiddels alweer twee jaar geleden – leverde 250 miljoen euro op. Dat bedrag werd ingezet voor de automatisering van de logistiek. Naast de internationale uitbreiding gebruikt Picnic een deel van het groeigeld om verder te investeren in deze gerobotiseerde fulfilmentcenters, maar ook elektrische voertuigen en personeel.

Medeoprichter Joris Beckers: ‘Het was onze missie om een nieuw distributiesysteem van voedsel te ontwerpen dat niet alleen duurzaam is, maar dat ook het doen van boodschappen compleet vernieuwt. We blijven investeren in groei en technologie om de beste service aan onze klanten te bieden.’

In totaal heeft Picnic in zijn zesjarig bestaan bijna één miljard euro aan groeigeld opgehaald: 100 miljoen euro in 2017, 250 miljoen in 2019 en nu dus 600 miljoen euro. De laatste en grootste investering is geleid door de Bill & Melinda Gates Foundation Trust. Ook bestaande investeerders deden een duit in het zakje.