Twinkle | Digital Commerce

Kamera Express legt Foto Gregor vast

2021-09-06
1000562
  • [nieuws]
  • 1:02

Foto- en videospecialist Kamera Express blijft op het overnamepad. Het bedrijf neemt de Duitse branchegenoot Foto Gregor over. Daarmee voegt Kamera Express acht winkels in Duitsland toe aan het portfolio.

In totaal beschikt de nummer 14 van de Twinkle100 nu over 34 winkels. Het uitbreiden van het winkelportfolio vindt bij Kamera Express veelvuldig plaats door overnames. Zo was er eerder dit jaar de overname van Photogalerie in België en Luxemburg en GM-Foto in Duitsland. Ook in de voorgaande jaren waren er verschillende overnames.

Ceo Ben Cornelisse liet enkele maanden geleden in een interview met Retaildetail weten de komende jaren meer in te willen zetten op winkels, voornamelijk in het buitenland. Wat dat betreft laat het bedrijf er dus geen gras over groeien. ‘Door de overname van de Foto Gregor Groep voegen we acht fysieke winkels aan ons portfolio toe met een sterke merknaam én een mooie landelijk spreiding. Dat gecombineerd met onze groeiende online aanwezigheid, maakt dat we onze sterke groei in de Duitse markt verder kunnen doorzetten’, aldus Cornelisse in een persbericht.

Het bedrijf heeft nu winkels in Nederland, België, Duitsland en Luxemburg en is online actief in tien Europese landen.