Twinkle | Digital Commerce

Kamera Express breidt uit in Duitsland met overname GM-Foto

2021-04-30
1000562
  • [nieuws]
  • 1:04

Kamera Express neemt de Duitse branchegenoot GM-Foto over. Daardoor krijgt het bedrijf een tweede superstore in Duitsland. Ook breidt het zijn online activiteit in dat land uit.

De nummer 14 van de Twinkle100 is al in Duitsland online actief onder de labels Kamera Express en Photospecialist. Nu komt daar de shop van GM-Foto bij. Daarnaast is er dus de fysieke uitbreiding. Het bedrijf heeft al een superstore in Hannover, maar nu komt daar nog een winkel bij in Frankfurt am Main. In totaal heeft Kamera Express nu 21 superstores in vier landen, waarvan 13 in Nederland.

Volgens Ben Cornelisse, ceo van Kamera Express, heeft het bedrijf de ambitie om ‘binnen afzienbare tijd’ tot de top-3 in Duitsland te behoren. ‘Als marktleider in het camera-segment in Nederland, België en Luxemburg, is verdere groei in Duitsland een logische stap. (…) In 2020 groeiden we in Duitsland al met meer dan 30 procent en voor dit jaar verwachten we ook dubbele cijfers.’

De afgelopen jaren nam Kamera Express al verschillende branchegenoten over. Zo kocht het bedrijf in 2018 Foto Konijnenberg. Enkele maanden later kwam daar Verschoore Camera & Photo Service bij. Eind 2019 nam de retailer Budgetcam en Profotonet over.

Foto: Just Justa