Twinkle | Digital Commerce

Definitief akkoord PostNL en vakbonden over sociaal plan

2021-09-02
1000562
  • [nieuws]
  • 0:53

PostNL heeft een definitief akkoord bereikt met vakbonden FNV, BVPP en CNV over de invoering van een nieuwe sociaal plan. Deze geldt vanaf deze week en loopt tot drie jaar door.

In het plan zijn zaken afgesproken zoals een doorstroompremie voor personeel. Deze is volgens PostNL bedoeld om personeel te stimuleren zich te blijven ontwikkelen en bijvoorbeeld over te stappen naar een andere baan bij groeiende onderdelen van PostNL. Wie dat doet, krijgt maximaal 3.500 euro aan premier. Daarnaast kunnen medewerkers gebruikmaken van de begeleiding door Mobility, het mobiliteitsprogramma van de post- en pakketbezorger.

Ook is afgesproken dat medewerkers gebruik kunnen maken van een vrijwillige seniorenregeling. Daarmee kan men eerder uit dienst treden als ze binnen vijf jaar de AOW-gerechtigde leeftijd bereiken en minstens 25 jaar in dienst zijn bij PostNL.

Enkele maanden geleden was er al een principeakkoord tussen PostNL en de vakbonden. De leden van de vakbonden moesten nog over het voorstel stemmen.