Twinkle | Digital Commerce

30 miljoen groeigeld voor Dwarfs

2021-09-02
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

E-commerce scale-up Dwarfs, dat eerder dit jaar werd opgericht, heeft 30 miljoen euro aan schuldfinanciering ontvangen. Daarmee wil het bedrijf nieuwe webshops opkopen.

Dwarfs houdt zich bezig met het opkopen en laten groeien van kleinere webshops die actief zijn op het partnerplatform van bol.com en die eventueel ook in andere landen via Amazon verkopen. In mei ontving het bedrijf al 7,5 miljoen groeigeld, daarbij kondigde het meteen aan later dit jaar enkele tientallen miljoenen aan schuldfinanciering te ontvangen, dat betreft dus deze 30 miljoen euro.

Het bedrag komt van de Europese investeringsfirma North Wall Capital, later deze maand wil het bedrijf nog extra eigen vermogen via investeerders aantrekken. Daarnaast is Dwarfs bezig met een grotere series B ronde. Met de nieuwe investering zal Dwarfs vier overnames afronden, het gaat om de webshops Slaapkalm, Calmzy, Litollo, en Kristie’s Kitchen.

Achter Dwarfs zitten bekende e-commerce ondernemers als Demian Beenakker, Bas Urlings, Marco Coninx en Michiel van der Meer. Eerder dit jaar werd nog bekend dat Wijnand Jongen – voormalige directeur van branchevereniging Thuiswinkel.org – toetrad tot de Raad van Advies van Dwarfs.