Twinkle | Digital Commerce

Albert Heijn rondt overname Deen af en breidt bezorggebied uit

2021-09-13
1000562
  • [nieuws]
  • 1:01

De overname van Deen door Albert Heijn, Vomar Voordeelmarkt en Dekamarkt is afgerond. Albert Heijn neemt 38 winkels over van de supermarkt, die eerder dit jaar besloot tot verkoop.

Naast die winkels neemt Albert Heijn ook het distributiecentrum van Deen in Hoorn over. De combinatie van die overnames zorgt ervoor dat Albert Heijn zijn bezorggebied kan uitbreiden. De winkels worden volgens de nieuwe formule van Albert Heijn ingericht. Ook worden er zelfscankassa’s geplaatst en kan men in de winkels gebruikmaken van de app. De winkels zijn gevestigd in Noord-Holland, Flevoland, Gelderland en Overijssel.

In totaal neemt Albert Heijn zo’n 4.700 oud-medewerkers mee van Deen. Werknemers van onderdelen die niet worden voortgezet, zoals het hoofdkantoor in Hoorn, worden begeleid naar ander werk. Indien mogelijk bij de drie supermarkten die Deen hebben overgenomen.

Naast de winkels en het dc neemt Albert Heijn ook de bloemencentrale van Deen over. Dit zorgt ervoor dat de bloemen- en plantenafdeling van de oude Deen-winkels worden doorgezet in de nieuwe Albert Heijn-filialen. Ook worden deze afdelingen toegevoegd aan bestaande Albert Heijn-winkels in de regio.

De overname werd eerder al goedgekeurd door marktwaakhond ACM.