Twinkle | Digital Commerce

Bier zonder kater

2021-06-15
1000562
  • [interview]
  • 1:28

Zoveel mogelijk mensen van lekker alcoholvrij/alcoholarm bier laten genieten, met keuze uit zoveel mogelijk soorten en smaken, gebrouwen door craft-bierbrouwerijen. Dat is de purpose van OnderNulPuntVijf.

Het feit dat hij tijdens de vastenperiode amper variatie in alcoholvrij bier kon vinden was aanleiding voor bierliefhebber Raoul van Neer om met OnderNulPuntVijf.com te beginnen. ‘Er kwamen steeds meer lekkere alcoholvrije/alcoholarme bieren op de markt, maar elke winkel of webshop heeft er maar één of twee beschikbaar. Wij bieden nu circa 125 bieren uit meer dan twintig landen.’ En dat zijn allemaal craft- en speciaalbieren die je niet of nauwelijks elders kunt kopen, volgens Van Neer: ‘We importeren zelf bieren uit de VS, Groot-Brittannië, Polen en Rusland. Daardoor hebben we een uniek assortiment.’ Daarmee onderscheidt hij zich naar zijn zeggen van concullega’s.

Klanten kunnen kiezen uit losse bieren of pakketten. De webshopeigenaar onderzoekt nog of hij deze ook via andere (digitale) kanalen kan verkopen. Verder werkt hij in co-creatie met zijn klanten aan nieuwe concepten, zoals abonnementen voor mensen die geregeld nieuwe bieren willen proeven, en cadeaupakketten. ‘We vragen regelmatig feedback aan onze klanten en we staan open voor suggesties. Zo vroeg iemand om de mogelijkheid zijn pakket bij een afhaalpunt te kunnen oppikken. Dan regelen we dat dat een optie wordt’, vertelt Van Neer.

De voorraad ligt opgeslagen in een magazijn in Amsterdam Noord. Bij elke order gaat een persoonlijk berichtje mee. Dagelijks komt PostNL de bestellingen ophalen.

Van Neer is voor OnderNulPuntVijf actief op Instagram en Facebook, hij zorgt voor goede SEO en SEA, en hij is aanwezig op bierplatform Untappd. Verder stuurt hij klanten wekelijks een e-mail met gevarieerde content. Zijn ambitieuze doel en tevens uitdaging is om gezond snel te groeien: zonder externe financiering moet de huidige maandomzet eind 2022 vertienvoudigd zijn.