Twinkle | Digital Commerce

JD Sports neemt pure player Deporvillage over

2021-06-29
1000562
  • [nieuws]
  • 0:56

JD Sports heeft, via de holding Iberian Sports Retail Group (ISRG), een meerderheidsbelang verworven in de Spaanse online retailer Deporvillage.

Het Spaanse bedrijf is voor 140,4 miljoen euro aangekocht, zo is te lezen in een persbericht. JD Sports heeft 80 procent van de aandelen overgenomen, de resterende 20 procent blijft in handen van de oprichters van Deporvillage, Xavier Pladellorens en Ángel Corcuera. Deporvillage, dat gevestigd is in Manresa, Catalonië, is een online retailer die zich focust op de verkoop van gespecialiseerde sportuitrusting voor fietsen, hardlopen en outdoor. Het bedrijf lanceerde in Spanje in 2010, daarna volgden Italië (2013), Frankrijk (2013), Portugal (2014), Duitsland (2018) en het Verenigd Koninkrijk (2018).

De overname van Deporvillage moet de aanwezigheid van ISRG  in belangrijke sportcategorieën versterken en de digitale mogelijkheden uitbreiden. Ook helpt het bij de internationale expansie van de groep, zo vertelt Peter Cowgill, uitvoerend voorzitter van JD Sports: ‘Deporvillage heeft een sterke consumentgerichte benadering en is de marktleider in zijn categorieën in Spanje met een aanzienlijk potentieel voor verdere internationale ontwikkeling.’

Lees ook: Moederbedrijf Perry Sport en Aktiesport overgenomen