Twinkle | Digital Commerce

Moederbedrijf Perry Sport en Aktiesport overgenomen

2021-06-07
1000562
  • [nieuws]
  • 1:02

Sports Unlimited Retail (SUR), het moederbedrijf van sportketens Perry Sport en Aktiesport, wordt overgenomen door het Spaanse Iberian Sports Retail Group (ISRG).

Opvallend is dat beide holdings, zowel Sports Unlimited als Iberian Sports, eigendom zijn van JD Sports. Die laatste kiest er dus voor om Sports Unlimited onder te brengen bij de Spaanse groep. Volgens JD Sports is Iberian Sports meer bekend met de verkoop van sportartikelen dan JD Sports zelf en is het van mening dat het management van de Spaanse groep betere kansen heeft om groei en rendement op de lange termijn te stimuleren.  Wel blijft JD Sports strategische beslissingen nemen voor Iberian Sports.

Peter Cowgill, uitvoerend voorzitter van JD Sports: ‘Door onze sportgoederenactiviteiten te consolideren onder de ISRG-paraplu, hebben we er het volste vertrouwen in dat de overdracht van SUR naar ISRG zowel het team van SUR als hun internationale merkpartners ontwikkelingsmogelijkheden op de lange termijn zal bieden.’

Voor Iberian Sports betekent de consolidatie een grote stap in de uitbreiding in Europa. Het is het doel van de groep om de beste omnichannel retailer in sportartikelen van Europa te worden. De afgelopen anderhalf jaar hebben beide holdings van JD Sports een gezamenlijke pilotwinkel gehad in Perry Arena.