Twinkle | Digital Commerce

Robomart bezorgt mobiele supermarkt in 10 minuten aan je deur

2021-06-29
1000562
  • [nieuws]
  • 1:25

De snelheid van flitsbezorgers, gecombineerd met een fysieke winkelervaring? Dat is de propositie van Robomart. De moderne variant van de SRV-wagens rijden nu rond in West Hollywood, Californië.

Via de Robomart app bestel je een rijdende supermarkt naar keuze: de Snacks Robomart voor snacks en drankjes of de Pharmacy Robomart voor een mobiele drogisterij. Deze komt vervolgens als een ouderwetse SRV-wagen voor je deur gereden met een selectie van producten. Elk product draagt een RFID-tag waarmee automatisch wordt geregistreerd wat je hebt gekozen. Het bedrag wordt vervolgens via de app van je rekening afgeschreven. Vooralsnog heeft Robomart alleen de Snacks en Pharmacy wagentjes rijden, maar binnen enkele maanden wordt er ook een Grocery Robomart met verse en gekoelde producten aan het aanbod toegevoegd, een Pantry Robomart met overige boodschappen, een Deli Robomart met kant-en-klaar maaltijden en een Café Robomart met koffie en zoete snacks.

Robomart werd in 2018 aangekondigd als zelfrijdende supermarkt en eind 2020 werd een test afgerond met de zelfrijdende auto’s. Doordat de huidige wetgeving zelfrijdende auto’s nog niet toelaat op de openbare weg, rijdt Robomart vooralsnog echter met bemande busjes. Oprichter Ali Ahmed vertelt aan Supermarketnews: ‘De ervaring van de consument is wel volledig geautomatiseerd. Je hebt geen interactie met de bestuurder, de ramen zijn verduisterd en je kunt geen fooi geven. Je bestelt de winkel simpelweg met de app en krijgt dan een volledig geautomatiseerde, kassaloze shopping beleving aan huis.’ Wanneer de wetgeving het toelaat worden de zelfrijdende auto’s aan de vloot toegevoegd.

Robomart bezorgt momenteel alleen in West Hollywood, een gebied van zo’n dertien vierkante kilometer.