Twinkle | Digital Commerce

Zweeds sportkledingmerk ICANIWILL landt in Nederland

2021-05-12
1000562
  • [nieuws]
  • 0:54

Het Zweedse sportkledingmerk ICANIWILL heeft een Nederlandse webshop geopend. Het merk is vooral bekend in Scandinavië, maar zet in op verdere Europese uitbreiding.

ICANIWILL - ICIW voor intimi – verkoopt mannen- en vrouwen sportkleding en wil investeren in de Nederlandse markt. Onder meer door lokale spelers uit te dagen en marktaandeel te vergroten. Een lanceringscampagne, die eind deze maand van start gaat, moet daaraan bijdragen ‘We hebben veel succes gehad in Scandinavië en zien veel overeenkomsten tussen die markten en de Nederlandse markt, bijvoorbeeld het online winkelgedrag’, laat het bedrijf desgevraagd weten aan Twinkle.

Het lange termijnplan van ICANIWILL is om verder in Europa uit te breiden en stapsgewijs in nieuwe markten te starten. Dat gebeurt grotendeels via het eigen online platform. Winkels heeft het Zweedse bedrijf niet, wel wordt er met een select aantal retailers samengewerkt. Dat doet het bedrijf voornamelijk in de thuismarkt, maar de samenwerking wordt ook gezocht met lokale Nederlandse retailers.

ICIW werd in 2015 opgericht en behaalde vorig jaar een omzet van omgerekend 15 miljoen euro.