Twinkle | Digital Commerce

Just Eat Takeaway.com gaat boodschappen bezorgen in Duitsland

2021-05-12
1000562
  • [nieuws]
  • 0:58

Lieferando, de Duitse dochter van maaltijdbezorger Just Eat Takeaway.com, gaat boodschappen bezorgen in Duitsland. Het betreft een test, die later wordt uitgebreid naar meer landen, waaronder Nederland.

Het was al even bekend dat Just Eat Takeaway.com zich in de markt van boodschappenbezorging wilde gaan mengen. Zo liet ceo Jitse Groen eerder al weten test te willen gaan doen op dat gebied. Nu wordt dit dus als eerste in Duitsland uitgerold. 12 miljoen klanten kunnen er volgens het bedrijf gebruik van maken.

Voor het bezorgen van boodschappen werkt Lieferando samen met verschillende supermarktketens. De belofte is dat de boodschappen gemiddeld binnen 20 tot 30 minuten bij consumenten worden thuisbezorgd. Volgens Just Eat Takeaway.com is Lieferando ideaal gepositioneerd voor deze uitbreiding omdat het over een uitgebreid netwerk beschikt. Dit jaar moet de dienst worden uitgebreid naar tachtig Duitse steden. Het is de intentie van het bedrijf om de boodschappen ‘brutowinstneutraal’ te bezorgen.

Ook Nederlandse consumenten kunnen binnenkort waarschijnlijk via Thuisbezorgd.nl boodschappen bestellen. Het moederbedrijf is van plan om dezelfde dienst naar markten als het Verenigd Koninkrijk en Nederland uit te breiden.