Twinkle | Digital Commerce

De Buren ontvangt miljoeneninjectie en mikt op landelijke dekking

2021-04-07
1000562
  • [nieuws]
  • 1:04

De Buren Afhaalcentrum, een landelijke werkende exploitant van onbemande afhaalpunten, heeft een groeifinanciering van ‘tientallen miljoenen euro’s’ binnengehaald. Met de investering wil het bedrijf de komende jaren 3.000 pakketkluiswanden in Nederland plaatsen.

De Buren is gespecialiseerd in zogeheten ‘white label’-kluiswanden. Die wanden zijn toegankelijk voor elke pakketdienst, webshop, winkelketen en ondernemer. Voor de productie van de kluizen werkt het bedrijf samen met fabrikant Vepa. Die samenwerking, het groeigeld en een toenemend aantal aangesloten pakketdiensten zorgt ervoor dat De Buren in korte tijd in staat is een landelijk netwerk te creëren. Op dit moment beschikt het bedrijf over 120 van deze kluiswanden in Nederland. Maar dit wordt de komende jaren dus fors uitgebreid.

Volgens het bedrijf vinden er op dit moment pilots plaats in steden en provincies als Rotterdam, Amsterdam, Zuid-Holland en Drenthe. Daarnaast merkt de exploitant dat projectontwikkelaars bereid zijn om pakketwanden meteen te integreren bij de bouw van nieuwe woonwijken. Directeur Robin Dragstra: ‘Zolang het maar een open systeem is waar elke pakketdienst en ondernemer op aan kan haken. Zo voorkomen we een wildgroei aan verschillende pakketautomaten, bieden we het gemak waar de consument om vraagt en besparen we flink op CO2-uitstoot.’