Twinkle | Digital Commerce

Aandeel partners op bol.com blijft gestaag groeien

2021-04-07
1000562
  • [nieuws]
  • 1:10

Partners op bol.com nemen een steeds groter stuk van de verkooptaart van het platform op zich. Inmiddels zijn partners in Nederland goed voor ruim 62 procent van de verkopen op het platform, in België ligt dit een procentpunt hoger.

Dat blijkt uit de meest recente PlatformMonitor (PDF) van de Twinkle100-aanvoerder. In een jaar tijd zijn partners van een krappe meerderheid aan verkopen op het platform (53,1 procent in Nederland en 54,6 procent in België), dus gegroeid naar een ruime meerderheid. Volgens bol.com blijft ook het aantal nieuwe ondernemers dat verkoopt op het platform stijgen. Gemiddeld komen er per maand zowel in België als Nederland 2,5 procent nieuwe verkopers bij. In maart stond de teller op 45.000 verkooppartners in totaal.

De stijging van het aantal ondernemers is ook terug te zien in het aanbod op het platform. Het assortiment is in een jaar tijd met ruim 40 procent toegenomen, van bijna 25 miljoen producten naar ruim 35 miljoen producten. In totaal beschikt bol.com aan het einde van het eerste kwartaal over ruim 12 miljoen actieve klanten. Dat zijn consumenten die in het afgelopen jaar minstens één keer iets hebben aangeschaft.

De PlatformMonitor is begin dit jaar door bol.com in het leven geroepen om meer informatie te delen over klantgedrag en ontwikkelingen op het platform.