Twinkle | Digital Commerce

Aldi bezorgt aan huis in Spanje en Portugal

2021-04-08
1000562
  • [nieuws]
  • 0:52

Supermarkt Aldi test in Barcelona en Lissabon een bezorgdienst voor boodschappen. De super werkt daarvoor samen met bezorgdienst Glovo.

Het gaat vooralsnog op een proef, waarbij boodschappen binnen 30 minuten bij consumenten thuis worden gebracht. In totaal doen vijf vestigingen in Barcelona en Lissabon mee met de proef, bericht Lebensmittelzeitung. Het gaat om een eerste fase van de proef, of deze later wordt uitgebreid is niet bekend.

‘Met deze overeenkomst versterken we onze toewijding om het aankoopproces van onze klanten te vergemakkelijken, zodat ze alles kunnen vinden wat ze zoeken op een comfortabele en eenvoudige manier’, stelt Valentin Lumbreras, ceo van Aldi in Spanje. ‘Dankzij deze samenwerking kunnen we hen nu onze producten aanbieden zonder dat ze de deur uit hoeven.’

De test is vergelijkbaar met de samenwerking tussen Deliveroo en Aldi UK in het Verenigd Koninkrijk. Daar kunnen consumenten kiezen uit een selectie essentiële boodschappen die binnen het half uur thuis worden gebracht. Deze proef is inmiddels uitgebreid naar meer dan honderd winkels.