Twinkle | Digital Commerce

‘Amazon werkt aan installatiedienst voor meubels’

2021-04-19
1000562
  • [nieuws]
  • 1:00

Amazon zou een dienst aan het optuigen zijn waarbij medewerkers meubels zoals bedden, kasten en banken bij bezorging meteen in elkaar zetten.

Nu beschikt het bedrijf nog niet over een eigen assemblagedienst voor meubels, vaak tot ongenoegen van de klant. Volgens Bloomberg werkt Amazon nu echter aan een premiumdienst waarbij de meubels in elkaar worden gezet en als deze niet aan de wensen van de klant voldoen ook weer mee terug worden genomen. Het bedrijf zelf weigert commentaar te geven.

De dienst zou alleen bedoeld zijn voor de Amerikaanse markt en in enkele staten, waaronder Virginia, worden geïntroduceerd. Volgens Bloomberg zou deze stap – mits deze breed wordt uitgerold – Amazon helpen om beter te kunnen concurreren met retailers als Wayfair, Best Buy en Home Depot, die dit soort diensten al wel aanbieden.

Opvallend is dat Amazon al wel over een soort installatiedienst voor meubels beschikt: ‘Amazon Home Services’ genaamd. Alleen wordt daarbij gebruikgemaakt van externe aannemers en moeten klanten daarvoor aparte afspraken inplannen. Daarbij is die dienst slechts in enkele Amerikaanse steden beschikbaar. Een geïntegreerde dienst zou de bezorging en installatie eenvoudiger en goedkoper maken en is daarnaast beter te beheren voor Amazon.