Twinkle | Digital Commerce

Albert Heijn zet elektrische minibusjes in voor bezorging

2021-04-29
1000562
  • 1:01

Albert Heijn gaat gebruikmaken van zogeheten Light Electronic Vehicles (LEV) voor de bezorging van boodschappen. De super start daar vanaf vandaag mee in Amersfoort. Binnen twee jaar wordt dit uitbreid naar heel Nederland.

Het bedrijf begint met twee van die voertuigen, maar over twee maanden moet dat aantal al zijn gegroeid naar veertien. De voertuigen zijn 1,40 meter breed en kunnen gemakkelijke manoeuvreren door drukke binnensteden. Er kunnen 36 kratten of koelboxen in.

De inzet van deze voertuigen geldt als belangrijke stap in de duurzaamheidsambitie van de supermarkt. In 2025 moeten boodschappen emissievrij bezorgd worden in binnensteden. Het blijft overigens niet alleen bij bezorging met de elektrische wagentjes. De komende maanden worden in Breda verschillende elektrische cargobikes getest. Deze bikes hebben een capaciteit van twintig kratten of koelboxen. Als de proef succesvol is, worden de cargobikes naar meer binnensteden uitgerold.

Directeur e-commerce Philip Padberg: ‘Steeds meer mensen laten hun boodschappen thuis bezorgen. Het afgelopen jaar helemaal. Dat zorgt ook voor meer verkeer van onze bezorgauto’s. Daarom kijken we continue of dit stiller en milieuvriendelijker kan en testen we daarmee ook volop.

Foto's: Yasmin Hargreaves