Twinkle | Digital Commerce

Aldi UK stopt samenwerking Deliveroo

2022-01-21
1000562
  • [nieuws]
  • 1:06

Aldi heeft in het Verenigd Koninkrijk zijn samenwerking met Deliveroo stopgezet. De supermarktketen zegt zijn focus op click & collect te leggen.

De vraag naar de service is weggevallen door ‘een terugkeer van een meer normaal winkelpatroon’, zo weet The Grocer. Het partnerschap tussen Aldi en Deliveroo ging in mei van 2020 van start en omvatte tegen het einde van de samenwerking 130 winkels, verspreid over het Verenigd Koninkrijk. Klanten die binnen een straal van 6 kilometer van de deelnemende winkels wonen, konden kiezen uit zo’n 400 essentiële producten, die door winkelpersoneel werden ingepakt. Voor 4,99 pond (5,97 euro) werden de boodschappen bezorgd door Deliveroo.

Proef

Aldi beschouwde de samenwerking na bijna twee jaar nog steeds als proef: ‘We hebben besloten om onze proef met Deliveroo te beëindigen om ons te concentreren op onze click & collect-service, die nog steeds wordt aangeboden in meer dan 200 van onze winkels in het hele land,’ aldus een woordvoerder van Aldi tegen The Grocer.

Andere samenwerkingen

Deliveroo heeft in het Verenigd Koninkrijk nog verschillende andere samenwerkingen lopen met supermarkten. Zo bezorgt het bedrijf boodschappen voor Sainsbury’s, Waitrose, Morrisons en Co-op. Rivaal Uber Eats sloot in de loop van de pandemie ook deals met supermarktketens Iceland en Sainsbury’s. Maaltijdbezorger Just Eat maakte vorige maand bekend een samenwerking aan te gaan met Asda.