Twinkle | Digital Commerce

Disney sluit deel winkels en mikt op online

2021-03-09
1000562
  • [nieuws]
  • 0:54

Disney wil voor het einde van het jaar de deuren van 60 van zijn 300 winkels sluiten. Het entertainmentbedrijf wil zich meer richten op de verkoop via internet.

De sluitingen zullen vooral plaatsvinden in Amerika. Later wordt nog gekeken of ook winkels in andere continenten de deuren moeten sluiten. Volgens de Wall Street Journal kijkt Disney daarbij voornamelijk naar zijn winkels in Europa.

Disney maakt deze stap omdat het een verandering ziet in het shopgedrag van zijn klanten, die zijn steeds vaker online te vinden. Daarnaast wil het bedrijf de online shopdivisie meer koppelen met zijn pretparkapps en social media-platforms. ‘De wereldwijde pandemie heeft het verwachtingspatroon van consumenten veranderd. We willen nu een flexibele en brede e-commerce ervaring bieden die onze community toegang geeft tot unieke producten uit al onze franchises’, stelt Stephanie Young, president CPGP (Consumer Products, Games and Publishing) bij Disney.

Volgens Disney gelden de sluitingen specifiek voor de stenen Disney Stores. Parkwinkels en shop-in-shoplocaties worden met rust gelaten.