Twinkle | Digital Commerce

Dinnerly landt in Nederland

2021-02-02
1000562
  • [nieuws]
  • 1:21

Dinnerly, een goedkoper sublabel van Marley Spoon, maakt vandaag haar debuut in Nederland. Met lage prijzen per portie claimt het bedrijf op dit moment de meest betaalbare maaltijdbox op onze markt te bieden.

In een notendop is het ‘budgetvriendelijke’ maaltijdboxenconcept eenvoudiger van aard. Zo bestaan de recepten van Dinnerly uit zes ingrediënten, plus zijn de maaltijden snel en makkelijk te bereiden. Koken kan vanaf 2,95 euro per portie, exclusief bezorgkosten. Met uitzondering van de Waddeneilanden bezorgt het bedrijf de maaltijdboxen in heel Nederland.

Alternatief bieden

Tijdens de pandemie zagen de initiatiefnemers de vraag naar Marley Spoon-maaltijdboxen sterk toenemen, leert een persbericht. ‘Covid-19 heeft echter ook een dramatische impact gehad op de financiën van veel huishoudens. Daarom introduceren we Dinnerly aan Nederland. Om ervoor te zorgen dat elk huishouden de optie heeft om thuis betaalbaar, lekker en gemakkelijk te koken’, verklaart Ebony Morczinek, ceo Europa bij de maaltijdboxaanbieder.

Till Neatby, medeoprichter van Marley Spoon, gaf in de herfst van 2017 al aan mogelijkheden te zien voor Dinnerly in ons land. ‘Mensen vinden ons misschien high end, maar we willen geen luxeproduct zijn. We zijn er uiteindelijk voor de massa, niet voor de niche van mensen met genoeg geld’, zei hij tijdens The Future of Food Commerce, een congresmiddag van PostNL waar Twinkle destijds ook present was.

In juli 2017 werd Dinnerly voor het eerst geïntroduceerd in de Verenigde Staten. Afgelopen zomer is daar de Duitse markt aan toegevoegd.

Lees in de aankomende uitgave van Twinkle – nummer 2 van 2021 – ook een uitgebreid interview met Dijana Dimitrovska, managing director Marketing Europe bij Marley Spoon.