Twinkle | Digital Commerce

Mede-oprichter bol.com stapt in ChannelEngine.com

2018-11-07
1024512
  • [nieuws]
  • 1:11

ChannelEngine.com heeft 1,1 miljoen euro aan nieuw groeigeld ontvangen. Bovendien treedt Rick van Boekel, oprichter van bol.com, toe als board member bij het marktplaats-integratieplatform.

Sinds de oprichting in 2013 koppelt ChannelEngine.com retailers, merken en groothandels vanuit hun eigen systeem met internationale marktplaatsen, waaronder Amazon, bol.com of eBay. Onder meer Gall & Gall, Bugaboo, Body & Fit en TravelBags.nl zijn klant.

'Wij vinden het geweldig dat wij bij Airbridge Equity Partners investeerders hebben gevonden die niet alleen in onze visie, team en platform geloven, maar die ook vanuit eigen ervaring een waardevolle bijdrage kunnen leveren tijdens de verschillende fases van snelle internationale expansie', aldus internetondernemer Jorrit Steinz, oprichter van het platform. Hij stond eveneens aan de wieg van e-commerce specialist Tritac en SB Commerce.

Concurreren via marktplaatsen

“Consumenten kopen steeds meer via marketplaces als gevolg van het brede aanbod, scherpe prijsstelling, snelle levering en een goede customer service', constateert Van Boekel. 'Het wordt voor webshops en merken steeds moeilijker om te concurreren op de zoekmachines en om het aanbod via de diverse marketplaces op een slimme en efficiënte manier te coördineren en te optimaliseren.'

Van Boekel verwacht dat ChannelEngine.com in korte tijd een 'leidende speler' op de internationale markt wordt. Met het nieuw aangetrokken kapitaal wil de scale-up internationaliseren, zijn team uitbreiden en verder investeren in technologie.