Twinkle | Digital Commerce

Jumbo opent achtste bezorghub

2021-01-20
1000562
  • [nieuws]
  • 1:01

In Bemmel is deze week een nieuwe bezorghub geopend van Jumbo. Deze hub moet de bezorgcapaciteit in de regio vergroten, waardoor meer klanten geholpen kunnen worden en er meer bezorgmomenten beschikbaar zijn.

Vanaf de nieuwe locatie in Bemmel worden boodschappen direct thuisbezorgd in de regio rond Arnhem, Nijmegen, Ede, een deel van de Betuwe en de provincie Utrecht en een noordelijk deel van Limburg. De supermarktketen gaat dit jaar nog acht nieuwe hubs op verschillende plekken in het land openen.

Beter plannen

De bezorghubs zijn een antwoord op het groeiende aantal online bestellingen, zo laat Jumbo weten in een persbericht: ‘Om deze boodschappen zo snel en efficiënt mogelijk te kunnen bezorgen, opent Jumbo op meerdere plekken in Nederland kleinere bezorgcentra voor haar online bestellingen. Met een centrale thuisbezorglocatie is de capaciteit beter te benutten en zijn de ritten beter in te plannen. Hierdoor worden minder kilometers gemaakt.’

De nieuwe hub in Bemmel is Jumbo’s achtste centrale thuisbezorglocatie. Eerder werden er hubs geopend in Amsterdam, ’s-Hertogenbosch (bij het e-fulfilment center), Middelburg, Utrecht, Breda en Heerhugowaard. Begin 2021 werd er een nieuw e-fulfilment center geopend in Bleiswijk dat tevens functioneert als hub.