Twinkle | Digital Commerce

Duitse vakbond: corona-hotspots bij Amazon

2020-12-04
1000562
  • [nieuws]
  • 1:05

Er is een geschil uitgebroken tussen de Duitse vakbond Verdi en Amazon over mogelijke corona-hotspots in de logistieke centra van Amazon in Graben bei Augsburg en Koblenz.

Volgens Verdi zijn ongeveer 300 van de 1.800 werknemers op de locatie in Graben bei Augsburg besmet met het coronavirus. Nog eens vijf vakbondsleden zouden op de intensive care liggen. Amazon zelf stelt dat er slechts 30 mensen besmet zijn, zo schrijft N-TV.

Nachtploeg

Ook in Koblenz is het volgens de vakbond raak, daar zouden 63 werknemers besmet zijn en 140 werknemers zouden in quarantaine zitten. Van de in totaal 2.800 werknemers zijn er slechts 800 getest. Amazon geeft geen informatie over de cijfers in Koblenz, maar bevestigt wel dat tot voor kort de nachtploeg moest worden geannuleerd omdat 400 medewerkers in quarantaine moesten.

Misleiding

Een woordvoerder van Amazon zegt verontwaardigd te zijn door de uitspraken van Verdi: ‘We hebben dit niveau van opzettelijke misleiding van het publiek met valse cijfers over onze locatie in Graben bei Augsburg nog niet eerder gezien.’

Groter gebied

De gezondheidsautoriteiten herkennen zich ook niet in het beeld dat Verdi schetst. Maar, zegt vakbondssecretaris Sylwia Lech: ‘De gezondheidsautoriteiten merken niet meteen dat Amazon een hotspot is omdat werknemers in een groter gebied wonen tussen Kaufbeuren en München.’