Twinkle | Digital Commerce

EBay opent magazijn voor zakelijke verkopers in Duitse Halle

2017-05-27
180101
  • 1:09
EBay opent zijn eerste Europese logistiek centrum in het Duitse Halle. In 2015 kunnen zogenoemde internationale ‘PowerSellers’ hier een deel van hun voorraad opslaan om producten sneller bij de consument te krijgen.

Volgens Mitteldeutsche Zeitung (MT) maakt eBay met de realisatie van een eigen magazijn de eerste stappen in e-commerce dienstverlening op het Europese vasteland. Tot nu toe was eBay op ons continent (UK daargelaten) nauwelijks betrokken bij het verpakken en verzenden van de producten die op het handelsplatform worden verkocht. Nu wordt dit wel gedaan met artikelen van PowerSellers (goed verkopende zakelijke partners). Verdere details over dit verzendproces zijn niet bekend.

Tweehonderd nieuwe banen
Het magazijn wordt door Goodman gebouwd en zal in februari 2015 worden opgeleverd. Naar MT’s verwachting zal eBay de ruimte gaan huren. Het nieuwe dc zorgt voor ongeveer tweehonderd tot driehonderd nieuwe banen.

EBay Now
EBay is in de Verenigde Staten al langer actief in de last mile. Met eBay Now biedt het handelsplatform een same day delivery dienst waarbij eBay langsgaat bij fysieke winkels om producten uit de schappen te halen en direct bij webshoppers thuis te bezorgen. Ook startte eBay vorig jaar met click & collect in speelgoed- en elektronicawinkels. In Groot-Brittannie kan dit bij Argos-vestigingen. EBay wil dit jaar met eBay Now starten in Groot-Brittannië.