Twinkle | Digital Commerce

Monkeys loodsen je door iPhone-reparatie

2020-12-02
1000562
  • [interview]
  • 1:33

Minder e-waste door consumenten ervan bewust te maken dat ze zelf hun iPhone kunnen herstellen. Dat was de motivatie om te starten met Repair Monkeys.

‘Mensen denken dat het repareren van een iPhone alleen kan door een “echte” reparateur. Wij willen dit stereotype doorbreken. Ze kunnen het gewoon zelf, met onze hulp.’ Aan het woord is Bas Kerkdijk, één van de oprichters van Repair Monkeys. Medewerkers van de start-up noemen zichzelf monkeys en de wereld een jungle; Kerkdijk is een van de marketingmonkeys. ‘Voor het produceren van een nieuwe iPhone zijn veel schaarse grondstoffen nodig en de oude iPhone, die niet meer gebruikt wordt, eindigt op de afvalberg als e-waste’, zegt hij. ‘Aan ons allen de taak om de jungle te beschermen.’ De webshop biedt naast gereedschap en onderdelen ook handleidingen die klanten helpen om zelf hun scherm, batterij en/of dock connector op te lappen. Mocht het dan nog niet lukken, dan kunnen servicemonkeys de klant bijstaan. ‘Wij zijn niet de goedkoopste, maar onze gereedschapssetjes zijn van erg hoge kwaliteit en in combinatie met onze unieke en milieuvriendelijke schroefmat en goede service krijg je zeker waar voor je geld’, belooft Kerkdijk.

Positionering

Repair Monkeys beschikt over een magazijn van waaruit de bestellingen aan klanten worden geleverd. PostNL is de vervoerspartner. ‘Om snelle levertijden te realiseren worden de pakketjes dagelijks om 21.30 uur opgehaald bij ons magazijn.’
Vóór lancering van de webshop is er een plan opgesteld om de organische posities te verhogen. Om verder bereik te genereren zet de marketingmonkey in op Google Ads en Google Shopping, Bing Ads, en bol.com sponsored products. ‘Door onze positionering kunnen we goed opvallen op de marketplace’, aldus de medeoprichter. Recent is het bedrijf begonnen met een nieuw affiliate programma. Daarmee bereidt het zich ook voor op Black Friday. Details wil Kerkdijk nog niet geven.

Weet jij een kandidaat voor deze rubriek? Mail ’m dan naar redactie@twinklemagazine.nl