Twinkle | Digital Commerce

Albert Heijn breidt nieuwe bezorgservice uit

2020-11-12
1000562
  • [nieuws]
  • 1:17

Inwoners van Nijmegen en het nabijgelegen Oosterhout en Lent kunnen nu ook gebruikmaken van AH Compact, de nieuwe bezorgservice van Albert Heijn die in september werd gelanceerd.

AH Compact richt zicht op kleine huishoudens, met een kleiner assortiment dagelijkse boodschappen, een lager minimumbestelbedrag en gratis bezorging. De dienst werd opgericht om bezorging voor één- of tweepersoonshuishoudens aantrekkelijker te maken.

De nieuwe bezorgservice werd in eerste instantie uitgeprobeerd in Haarlem, maar het blijkt dermate succesvol dat Albert Heijn heeft besloten dit nu al uit te breiden. ‘We zien én merken dat klanten in Haarlem erg enthousiast zijn over AH Compact’, stelt directeur e-commerce Philip Padberg. ‘Ik ben daarom ook blij dat we nu al kunnen uitbreiden naar Nijmegen, Oosterhout en Lent, alle drie gebieden met veel kleine huishoudens.’

De boodschappen worden bezorgd vanuit het Home Shop Center van Albert Heijn in Oosterhout. Er zijn acht bezorgmomenten per week.

Google Assistent

Maar waar Albert Heijn de ene dienst uitbreidt, blijkt het te stoppen met een andere. Zo blijkt het bedrijf de stekker uit de proef met Google Assistent te hebben getrokken. Die spraakassistent hielp klanten onder meer met het opstellen van boodschappenlijstjes. Sinds begin deze maand is de supermarkt echter gestopt met die proef, blijkt uit een melding op de site. Het is niet duidelijk waarom Albert Heijn hiermee is gestopt. Naast het opstellen van boodschappenlijstjes hielp de Google Assistent ook bij de bereiding van recepten uit de Allerhande en konden klanten vragen wanneer de bezorger langs zou komen.