Twinkle | Digital Commerce

SportshopsDirect en Total Sports Trading worden Passa Sports

2020-10-27
1000562
  • [nieuws]
  • 1:04

SportshopsDirect, bekend van TennisDirect, VoetbalDirect en HockeyDirect, gaat fuseren met branchegenoot Total Sports Trading. De bedrijven gaan samen verder onder de holding Passa Sports.

Het samengaan betekent een bundeling van zeventien gespecialiseerde online sportshops. Het is de ambitie van Passa Sports om binnen de Benelux te groeien naar een omzet van 100 miljoen euro.

Aan het roer van de onderneming staan oprichters Guido Koekkelkoren, Robert-Jan Peters en Mark van Gijzel. ‘Wij delen een sterk geloof in specialisatie, omdat iedere sport unieke kenmerken en culturele eigenschappen heeft’, stelt Koekkelkoren. ‘Onze missie is om onze klanten nog beter te kunnen bedienen door optimaal in te spelen op de behoefte van de individuele sporter. Dit betekent dat wij onze platforms met behulp van data dus ook steeds slimmer gaan maken onze service steeds persoonlijker. Dit is een topprioriteit voor de komende periode. Daarnaast willen we de klantgerichte instelling en specifieke sportkennis van ons team iedere dag verder verbeteren.’

Naast het vergroten van de omzet is het ook de ambitie van Passa Sports om internationaal verder uit te breiden. Het bedrijf is momenteel actief in Nederland, België, Duitsland en Zweden. De fusie is geïnitieerd en begeleid door investeerder Nederlands MerkGoed.

SportshopsDirect is de nummer 76 van de Twinkle100.