Twinkle | Digital Commerce

Omzet Otto Group stijgt met 12 procent

2020-12-15
1000562
  • [nieuws]
  • 1:06

De Otto Group verhoogde zijn omzet in het eerste halfjaar met 12 procent. Grootste stijger is dochteronderneming About You, die de omzet met 65 procent zag toenemen.

About You beweegt daarmee naar een bijzondere mijlpaal; een omzet van een miljard euro. Verder profiteerde de Otto Group vooral van de verkoop van meubilair en technologie. De gelijknamige webshop Otto.de groeide met 25 procent en het platform wist het aantal nieuwe klanten met meer dan een miljoen te vergroten. Het doel om in het boekjaar 2020/2021 zo’n 1.000 partners op het platform te hebben, wordt waarschijnlijk overtroffen.

Helaas doen niet alle dochterondernemingen van de groep het goed. Zo leden zowel Bonprix als Witt in maart en april onder de terughoudendheid om mode te verkopen. Bij beide bedrijven daalt de omzet in de enkelcijferige procentuele range, ook al gaat het sinds mei wat beter.

In een persverklaring laat ceo Alexander Birken weten trots te zijn op het behaalde resultaat. ‘Ik ben er trots op hoe we de uitdagingen tot nu toe het hoofd hebben geboden en ik wil mijn collega’s daarvoor bedanken’, zegt hij. ‘De online retail groeit al jaren aanzienlijk sneller dan de stationaire retail. De coronapandemie heeft deze verandering enorm versneld, waardoor veel klanten nu veel vaker online winkelen’