Twinkle | Digital Commerce

Otto wil een eigen betaaldienst

2020-09-01
1000562
  • [nieuws]
  • 0:54

Duitse retailer Otto is bezig met een transformatie naar een platform en wil een dochteronderneming oprichten die alle betalingsfuncties zal verzorgen.

Het Hamburgse bedrijf wil een dochteronderneming oprichten die alle betalingsfuncties op de marktplaats zal afhandelen. ‘Voor ons is het opzetten van onze eigen betaaldienstverlener de volgende grote en logische stap op de weg van onze transformatie van online retailer naar platformoperator’, vertelt Marc Opelt, ceo van Otto, in een interview met Handelsblatt.

Op het platform zullen externe retailers een groot deel van de omzet voor hun rekening nemen. ‘De uitbreiding van onze marktplaats draait zelfs in de corona-periode op volle toeren’, aldus Opelt. ‘Elke dag komen er nieuwe dealers naar het platform. Tegen het einde van het jaar zullen dat er ruim 1.000 zijn.’

De realisatie van het platform duurde iets langer dan de bedoeling was. Eigenlijk zou het voor externe verkopers afgelopen voorjaar mogelijk moeten zijn om producten automatisch een plek te geven. Er waren technische problemen met de geautomatiseerde aansluiting van dealers op het platform, maar dat probleem lijkt nu verholpen.