Twinkle | Digital Commerce

Aldi UK rolt click & collect verder uit

2020-10-20
1000562
  • [nieuws]
  • 0:54

Aldi heeft in het Verenigd Konkrijk de click & collect service verder uitgerold met acht extra winkels, een maand nadat het bedrijf met een test startte in de Midlands.

De service is nu ook beschikbaar in winkels in Peterborough, Stoke-on-Trent, Newark in Nottinghamshire en vier winkels in Derbyshire. Eind oktober moeten er nog eens zes winkels aansluiten bij click & collect, zo weet The Grocer. Klanten kunnen hun bestellingen plaatsen via groceries.aldi.co.uk, de eerste e-commerce site van de supermarkt.

Op de website kunnen klanten een winkel en tijdslot kiezen. Orders worden ingepakt door winkelpersoneel en klanten betalen een click & collect-charge tussen de vier en vijf pond. Bij de winkels zijn speciale parkeerplaatsen toegewezen voor de service, waar de bestelling naar de klant wordt gebracht.

De click & collect service in Groot-Brittannië is één van de nieuwe initiatieven die Aldi lanceerde tijdens de pandemie. In mei ging de supermarkt ook een samenwerking aan met Deliveroo, dat inmiddels beschikbaar is in 42 winkels.