Twinkle | Digital Commerce

Maaltijdbezorgers zoeken mee naar vermiste kinderen

2020-09-01
1000562
  • [nieuws]
  • 1:05

Maaltijdbezorgers van Deliveroo gaan vanaf vandaag helpen zoeken naar vermiste kinderen. In samenwerking met AMBER Alert en de Nationale Politie start de campagne 'Ride to Find'.

De rider app van de bezorgers wordt uitgebreid met AMBER Alerts en Vermist Kind Alerts zodat zij, terwijl ze maaltijden bezorgen, uit kunnen kijken naar vermiste personen in de buurt. Daarnaast rijden deze maand meer dan 180 bezorgers in 18 steden rond met vermissingsposters op hun bezorgtassen. Ze doen dit om ook aandacht te vragen voor cold cases. Volgens de Nationale Politie hebben mensen vaak nog tips of informatie over zogeheten cold cases, zonder dat ze dat beseffen.

Volgens Deliveroo is het de eerste keer dat een maaltijdbezorger ingezet wordt om te helpen zoeken naar vermiste kinderen. ‘Het doet ons goed om bij te kunnen dragen aan het opsporen van vermiste volwassenen en kinderen, al is het hopelijk niet vaak nodig’, legt directeur Stijn Verstijnen van Deliveroo Nederland uit.

Frank Hoen, oprichter AMBER Alert: ‘De bezorgers van Deliveroo zijn de hele dag op pad. Ze zijn hierbij niet alleen goed zichtbaar op straat, maar zien zelf ook veel. Dat is een grote troef. Door deze nieuwe samenwerking met Deliveroo hopen wij in de toekomst vermiste kinderen nog sneller thuis te brengen.’