Twinkle | Digital Commerce

Facebook kondigt eigen betaaldienst aan

2019-11-13
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

Facebook komt met zijn eigen betaaldienst: Facebook Pay. Voor gebruikers is het straks mogelijk om daarmee te betalen in applicaties als Messenger, Instagram, Facebook en WhatsApp.

Daarvoor hoeven consumenten alleen een bankaccount te koppelen aan de betaaldienst, meldt het social medium. Het is voor Facebook-gebruikers al langer mogelijk om in de apps te kopen, maar nog niet via een eigen betaaldienst.

Volgens Facebook is de betaaldienst vooral handig doordat gebruikers maar eenmalig hun gewenste betaalmethode hoeven toe te voegen om vervolgens in de verschillende applicaties te kunnen betalen. Ook kan men straks zelf bepalen voor welke applicaties van Facebook de betaaldienst wordt ingezet.  

Facebook Pay will make these transactions easier while continuing to ensure you payment information is secure and protected

De nieuwe betaaldienst gaat deze week van start in de Verenigde Staten op Facebook en Messenger. Later wordt dit breder uitgerold. Zowel naar meer landen als naar meer apps, waaronder Instagram en WhatsApp.

Naast aankopen doen kunnen gebruikers ook van de dienst gebruikmaken om te doneren aan goede doelen of om betaalverzoeken naar elkaar te sturen.