Twinkle | Digital Commerce

Decathlon oefent met huurmodel in België

2020-09-21
1000562
  • [nieuws]
  • 0:54

Sportwinkel Decathlon test vanaf komende maand met een huurmodel bij onze zuiderburen. Enkele honderden klanten kunnen daar tenten en fietsen huren.

Dat meldt Gondola. Het project heet ‘We play circular’ en duurt ongeveer zes maanden. Bij succes wil de sportshop dit uitbreiden, nog onduidelijk is of ook Nederland in die plannen voorkomt.

Om het model te testen heeft Decathlon per Belgisch filiaal vijftig testpersonen geselecteerd. Deze kunnen voor een maandelijks bedrag van 5 euro een abonnement afsluiten om beschikbare producten te huren. De eerste maand is de verhuurprijs één zesde van de waarde van het product. Hoe langer de huur, hoe minder consumenten betalen.

Decathlon heeft ook producten uitgesloten bij het project, zo kunnen klanten geen schoenen huren en doen er geen artikelen aan mee die goedkoper zijn dan 25 euro. Projectleider Luc Teerlinck: ‘De consument betaalt alleen voor het gebruik, terwijl het product door ons kan worden afgeschreven. Een fiets van 600 euro kan zo afgeschreven worden op zes maanden, wanneer zes verschillende personen de fiets voor een maand huren.’