Twinkle | Digital Commerce

EBay slaat duurzame weg in

2020-09-21
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

Online marktplaats eBay heeft in Duitsland een B-Ware Center geopend. De op dit platform aangeboden producten zijn tot 50 procent goedkoper dan nieuwe goederen.

Het aanbod bestaat uit meer dan drie miljoen retouren, demonstratieapparatuur, gebruikte en gereviseerde producten in verschillende categorieën, waaronder elektronica, huis & tuin en auto & motor. De goederen die worden aangeboden in het B-Ware Center zijn bij monde van eBay niet alleen goedkoop, ook zijn ze duurzaam en getest.

Tweede leven

‘EBay begon in 1995 als een marktplaats voor de wederverkoop van producten. Duurzaamheid en de circulaire economie maken integraal deel uit van ons bedrijfs-DNA’, licht Oliver Klinck, managing director van eBay Duitsland, de actuele stap toe. Collega Martin Vogel, senior director Electronics & Innovation bij eBay, vult aan: ‘Met de start van ons nieuwe B-Ware Center versterken we onze uitgebreide toewijding aan het besparen van hulpbronnen door zorgvuldig geteste en volledig functionele apparaten een tweede leven te geven – en klanten echte koopjes te bieden.’

Ruim 500 merkpartners hebben zich aan eBays circulaire initiatief verbonden.

Lees ook: EBay versoepelt regels voor Duitse handelaren