Twinkle | Digital Commerce

Stakers wehkamp akkoord en weer aan het werk

2020-08-04
1000562
  • [nieuws]
  • 1:02

De stakende werknemers van wehkamp zijn akkoord gegaan met een sociaal plan met daarin onder meer een hogere ontslagvergoeding. De staking is daardoor nu voorbij.

Twee weken geleden legden enkele tientallen werknemers van wehkamp het werk neer. Dat was een reactie op een eerder aangekondigde reorganisatie bij wehkamp. De medewerkers waren niet tevreden over het voorgestelde sociaal plan. Zo wilden ze een hogere ontslagvergoeding en betere begeleiding bij het vinden van een nieuwe baan.

Wehkamp zelf liet weten teleurgesteld te zijn in het besluit van vakbond FNV om in een vroeg stadium een staking te organiseren. Zo zouden de gesprekken over het sociaal plan later pas plaatsvinden. Wehkamp riep de vakbonden op om in gesprek te gaan.

Volgens FNV krijgen werknemers nu 40 tot 150 procent meer in vergelijking met het bod van wehkamp. Ook krijgt het betreffende personeel een budget voor scholing en begeleiding naar nieuw werk. In een reactie aan Twinkle laat wehkamp weten: 'We zijn blij dat er een onderhandelingsresultaat is vanuit het overleg met de FNV, vooral in het belang van onze medewerkers. We wachten nu de uitkomst van de ledenstemming van de andere vakbonden - CNV, de Unie en AVV - af.'