Twinkle | Digital Commerce

Weer staking bij Amazon Duitsland

2020-12-15
1000562
  • [nieuws]
  • 0:57

In het Amazon-distributiecentrum van Graben bei Ausburg zijn werknemers in staking. De vakbond Verdi eist een kerstbonus en roept op tot een meerdaagse staking.

De staking is van start gegaan met de nachtploeg van zondag op maandag. De vakbond eist een kerstbonus, in plaats daarvan was er volgens vakbondssecretaris Sylwia Lech slechts een ‘miezerige jaarlijkse speciale betaling van 400 euro bruto’ voor de werknemers. ‘Door de enorme druk, steeds hogere eisen en een gebrek aan waardering voor de werknemers is het vat overstroomd’, aldus Lech volgens BR24.

Verdi wijst erop dat een kerstbonus voor de werknemers geen overbodige luxe is, gezien deze vaak gebruikt wordt om uitgestelde betalingen te verrekenen. Het normale maandloon is niet genoeg voor grote uitgaven als autoreparaties of een kunstgebit. Volgens de vakbond zal Amazon alleen overstag gaan door een staking. Krap drie weken geleden gingen Amazon medewerkers ook al in staking voor betere lonen en arbeidsomstandigheden.

Volgens Amazon’s pr-manager Michael Schneider heeft de staking geen invloed op de bezorging van pakketten. Volgens Schneider profiteren Amazon-werknemers al van ‘uitstekende lonen, uitstekende aanvullende arbeidsvoorwaarden en uitstekende carrièremogelijkheden.