Twinkle | Digital Commerce

Carrefour bedient Belgen thuis

2020-07-27
1000562
  • 0:57

Carrefour België gaat een samenwerking aan met Uber Eats voor de bezorging van boodschappen. Vanaf september kunnen klanten in Brussel en Luik gebruikmaken van deze service. Producten worden binnen een half uur geleverd, is de belofte.

Klanten van Carrefour uit Parijs en omgeving kunnen sinds begin april gebruikmaken van deze boodschappenoptie. In eerste instantie zetten de supermarktketen en Uber Eats een pilot op in 15 Carrefour-winkels, maar al snel werd dit aantal uitgebreid naar 300 winkels. Nu staat maaltijdbezorging in heel Frankrijk op het menu, evenals een verdere uitrol naar andere landen. Waaronder dus België. Naast boodschappen kunnen inwoners van Brussel en Luik vanaf september ook maaltijdoplossingen laten bezorgen.

Amélie Oudéa-Castéra, uitvoerend directeur e-commerce, data en digitale transformatie bij Carrefour, is content met de overeenkomst met Uber Eats. ‘Zo krijgen onze klanten in Frankrijk en in het buitenland steeds gemakkelijker toegang tot thuisbezorging, via kanalen die onze eigen diensten aanvullen.’ De twee bedrijven gaan ook samen de Taiwanese markt op met deze boodschappenservice.

Lees ook: Carrefour Frankrijk opent online marketplace