Twinkle | Digital Commerce

Bol.com introduceert dark mode-functie in de app

2020-07-29
1000562
  • 1:21

Bol.com lanceert woensdag (29 juli) een dark mode-functie in zijn applicatie. Het platform is naar eigen zeggen de eerste Nederlandse winkel die deze optie biedt.

De functie wordt eerst gelanceerd in de Android-versie van de app. Later dit jaar volgt de ondersteuning voor iOS-gebruikers. Volgens bol.com is het één van de meest gevraagde functionaliteiten door gebruikers. ‘Niet gek, aangezien de meeste klanten de bol.com app gebruiken tussen 20:00 uur en 23:00 uur ’s avonds’, aldus het platform.

UX

Met de dark mode wordt de achtergrond van de app donkerder, wat het gebruiksgemak in de avonduren moet verbeteren. Om van de donkere modus gebruik te maken, hoeven klanten alleen de laatste versie van de app te installeren. De mode wordt automatisch aangezet, als dit is ingesteld in de instellingen. Ook is het mogelijk handmatig de modus aan te zetten.

Bol.com laat weten dat het mogelijk is dat sommige beelden nog geen dark mode ondersteunen. Dit gaat om beelden die rechtstreeks worden ingeladen van de website van de Twinkle100-aanvoerder. Volgens bol.com is de uitrol een eerste stap richting een volledige ondersteuning.

Enkele jaren geleden gaf bol.com al een voorzichtige hint met betrekking tot de dark mode, zo is te zien in deze tweet.

Lees ook: 'Dark mode nog niet hoog op de prioriteitenlijst' (Twinkle 3 2020)