Twinkle | Digital Commerce

Personeel Picnic stemt in met nieuwe cao

2020-04-20
1000562
  • [nieuws]
  • 0:53

Zo’n 90 procent van de werknemers van Picnic heeft voor de nieuwe cao gestemd. Deze gaat direct van kracht. Dat meldt De Telegraaf.

Zo’n anderhalve week geleden bereikte Picnic met vakbond De unie een overeenstemming over een nieuwe cao. De vierduizend medewerkers van de nummer 11 van de Twinkle100 zouden daarmee een loonsverhoging, extra vakantiedag en sneller een vast contract krijgen. Ook krijgen ze een jaarlijks opleidingsbudget van 200 euro.

De medewerkers moesten nog wel stemmen over de nieuwe cao. De afgelopen tijd hebben zo’n 2500 medewerkers hun stem uitgebracht. Een grote meerderheid gaat akkoord met de cao, die dus meteen van toepassing is.

De online super lag vorig jaar in de clinch met vakbond FNV, die vond dat personeel bij Picnic onder de supermarkt-cao moest vallen. Een rechter moest zich eind vorig jaar over die kwestie buigen. Deze besloot uiteindelijk dat het personeel van Picnic, dat toen al aangaf aan een eigen cao te werken, niet onder de cao voor supermarktpersoneel valt.