Twinkle | Digital Commerce

Webwinkels vragen om uitstel SCA

2020-04-02
1000562
  • 1:02

De Europese belangenvereniging voor webwinkels Ecommerce Europe vraagt om uitstel van de invoering van Strong Customer Authentication (SCA).

Reden daarvoor is de extra druk die nu op de schouders van veel webwinkels is komen te liggen door de uitbraak van het coronavirus. Door die druk denken veel webshops de eerder vastgestelde deadline van 31 december 2020 niet meer te gaan halen. En dus vraagt Ecommerce Europe in een open brief om flexibiliteit in tijden van crisis, schrijft het FD. Het voorschrijven van extra technische voorwaarden is in deze tijd niet gewenst, stellen zij. ‘Consumenten switchen massaal naar online kanalen om de producten te kopen die niet meer in de winkel verkrijgbaar zijn.’

Met Strong Customer Authentication worden online betalingen extra beveiligd. Hiermee moet een extra authenticatiestap aan een online betaling worden toegevoegd, de zogenoemde tweetrapsverificatie. Allemaal met de insteek om online fraude tegen te gaan. In september vorig jaar zou de regel in eerste instantie ingaan, maar veel landen hadden toen al aangegeven dat dit niet zou gaan lukken. De Europese Bankenautoriteit (EBA) gaf vervolgens aan wat soepeler met de regel om te gaan en de deadline te verzetten naar 31 december van dit jaar.

Lees ook: 'SCA: de deadline nadert, wat verandert?' (12 augustus 2019)