Twinkle | Digital Commerce

Aantal online verkopen overstijgt Black Friday

2020-04-17
1000562
  • 1:31

De dinsdag na Pasen, op 14 april, werden er 175 procent meer pakketten verzonden dan op de dinsdag voor de coronamaatregelen. Het aantal bestellingen overstijgt Black Friday van 2019, normaal de drukste dag van het jaar.

Het aantal online verkopen dat afgelopen dinsdag werd bezorgd is met 175 procent gestegen ten opzichte van de dinsdag voor de coronamaatregelen. Dat blijkt uit een onderzoek van softwarebedrijf Sendcloud. Het aantal online bestellingen zorgt voor een piek die zelfs Black Friday overstijgt, normaliter de drukste dag van het jaar. ‘Als we de week voor de coronamaatregelen vergelijken met de daarop volgende weken, zien we nu een stijging van meer dan 90 procent,’ aldus Rob van den Heuvel, ceo en co-founder van Sendcloud.

België en Duitsland

Ook omliggende landen doen het goed. Het aantal zendingen in Duitsland steeg met meer dan 70 procent en ook de e-commerce in België groeit explosief. Daar steeg het aantal verzonden pakketten afgelopen week met 142 procent.

Meer ritten

Veel winkels die ook als afhaalpunten fungeren zijn noodgedwongen gesloten waardoor bezorgers meer ritten moeten afleggen. Daarbij komt dat het aantal online bestellingen blijft stijgen. ‘Vervoerders werken met man en macht om het aantal pakketten te verwerken en pakketten zo snel mogelijk te bezorgen, maar 24-uurs levering is moeilijker te garanderen,’ geeft Sendcloud aan.

Consument bewust maken

Sendcloud roept webshops op om consumenten bewust te maken van de situatie. Thuiswinkel startte eerder al een campagne waarmee wordt opgeroepen om waardering te hebben voor iedereen die zich in de keten inzet. ‘Er dient begrip te zijn voor bezorgers die er alles aan doen om pakketten veilig en snel te bezorgen,’ zo schrijft Sendcloud. Daarnaast adviseert het softwarebedrijf webshops om de retourtermijn te verlengen om eventuele vertragingen op te kunnen vangen.